Få kontroll över er data med en GDPR Riskanalys

Ta reda på om ni lever upp till lagkraven

Kontakta GDPR-expert
Person som sitter vid skrivbord.
Går du i tankarna kring att uppdatera cookiebannern? Eller är det kanske dags att ta en titt på er integritets- och cookiepolicy? Famlar ni i GDPR-mörkret? Lugn. Vi hjälper er. Fyll i formuläret så återkommer vi med en analys och punktlista på de områden ni behöver förbättra.

Först kom GDPR – sedan kom Schrems II-domen

Europeiska personuppgifter har sedan den 25 maj 2018 mött helt nya säkerhetskrav i och med GDPR:s intåg.

Drygt två år senare, den 16 juli 2020, kom Schrems II-domen vilken slog fast att Privacy Shield-avtalet mellan EU och USA inte ger tillräckligt skydd vid överföringar av personuppgifter till just USA.

Den slog med andra ord fast att tredjelandsöverföringar av persondata som huvudregel är otillåtna.

 

Har ni koll på datan?

Enligt Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) måste alla organisationer som hanterar personuppgifter följa GDPR (Dataskyddsförordningen). Det innebär bland annat att din organisation måste följa de grundläggande principerna, informera registrerade om hur deras personuppgifter behandlas och se till att behandlingen har en rättslig grund.

Vi får ofta frågor om vad som är okej och inte – vilka krav som ställs och åtgärder som krävs för olika system och applikationer. Vad som är rätt eller fel är inte alltid glasklart och det skiljer sig oftast från fall till fall.

Hög tid att få koll på datan

En sak är i alla fall säker – mycket har förändrats senaste tiden när det kommer till hantering av personuppgifter. I och med att både GDPR och Schrems II-domen är relativt nya så händer det fortsatt mycket på området.

IT-juridik är minst sagt ett område i ständig förändring. Har man därför inte koll på sin data än så är det på tiden att få det. För att slippa eventuella negativa konsekvenser.

 

Vad händer om man inte agerar?

Om man inte agerar och följer rådande lagar kan det leda till sanktioner. Det är IMY som ansvarar för att se till att GDPR efterlevs och således de som har befogenhet att sanktionera organisationer och bolag.

Sanktioner på upp till 200 MSEK

Det finns i huvudsak fyra primära typer av sanktioner som IMY befogar över. Dessa är varningar, reprimander, förelägganden/begränsningar/förbud samt administrativa sanktionsavgifter. Du kan läsa mer om dessa på IMY:s hemsida. Generellt handlar det om avgifter på 4 % av ett bolags globala omsättning, dock maximalt 20 MEUR (cirka 200 MSEK).

 

Följer ni lagen? Ta reda på det med en GDPR Riskanalys

Vi hjälper er ta reda på vad som gäller för just er och era system. Några exempel på vad en riskanalys kan innehålla:

  • Analys av tredjelandsöverföring: TIA-processen
  • Kartläggning av vilka data som behandlas i era system
  • Kartläggning av externa integrationer
  • Behörigheter & åtkomster till systemet
  • RSA – Risk- & sårbarhetsanalys (utifrån MSB:s riktlinjer)
  • Informationsklassning (utifrån KLASSA:s riktlinjer)
  • Med mera, beroende på verksamhet och önskemål
  • Åtgärdsförslag

 

Kontakta oss så berättar vi mer

Är du osäker på huruvida ni lever upp till GDPR-kraven och önskar göra en RSA, informationsklassning, kartläggning av data eller liknande? Hör av dig via formuläret nedan så berättar vi hur en GDPR Riskanalys kan hjälpa just er.

EU-flagga

Kontakta oss berättar vi mer

Skicka ett meddelande så återkommer vi så snart vi kan.

Integritetspolicy

Lär dig mer om GDPR och Schrems II

en man och en kvinna som arbetar vid datorn och antecknar i ett block.

Nyhet | 2024-06-11

QBank och Consid stärker sitt samarbete

QBank och Consid stärker sitt samarbete

Nyhet | 2024-06-10

Consid bland Sveriges attraktivaste arbetsgivare för unga

Consid bland Sveriges attraktivaste arbetsgivare för unga
Several women sitting around a table and on sofas, listening to something. They're laughing and holding a glass each in their hands.

Nyhet | 2024-06-04

Q Meet i Karlstad blev succé: ”Hur du gör skillnad för dig själv och för andra”

Q Meet i Karlstad blev succé: ”Hur du gör skillnad för dig själv och för andra”
Takterrassen på 400 kvadratmeter har en makalös utsikt över Växjö. Flera personer som pratar och tittar in utsikten.

Nyhet | 2024-06-03

Consid inviger nytt kontor i Växjö: ”Byggt för tillväxt”

Consid inviger nytt kontor i Växjö: ”Byggt för tillväxt”

Nyhet | 2024-05-31

Consid utökar sitt partnerskap med Sitevision

Consid utökar sitt partnerskap med Sitevision

Nyhet | 2024-05-30

Rekordintresse för Consid och Microsofts Copilot-webbinar

Rekordintresse för Consid och Microsofts Copilot-webbinar
Två kvinnor som interagerar genom att den ena visar den andra något på telefonen.

Nyhet | 2024-05-28

Q Mentoria ger sig ut på ny termin – nu har ansökningen öppnat

Q Mentoria ger sig ut på ny termin – nu har ansökningen öppnat
Smaka på trollhättan

Nyhet | 2024-05-27

Consid pratade hållbarhet på festivalen ”Smaka på Trollhättan”

Consid pratade hållbarhet på festivalen ”Smaka på Trollhättan”

Nyhet | 2024-05-24

Stärkta band mellan välgörarna Rider och Consid ska locka unga till it

Stärkta band mellan välgörarna Rider och Consid ska locka unga till it

Nyhet | 2024-05-23

Consids drömlokal i centrala Örebro invigd

Consids drömlokal i centrala Örebro invigd
Nathalie Besèr, Consid.

Nyhet | 2024-05-22

Consids hållbarhet prisas internationellt: ”Hållbarhet genomsyrar hela verksamheten”

Consids hållbarhet prisas internationellt: ”Hållbarhet genomsyrar hela verksamheten”

Nyhet | 2024-05-21

Considare nominerad till internationellt jämställdhetspris – stötte­pelare för it-kvinnor

Considare nominerad till internationellt jämställdhetspris – stötte­pelare för it-kvinnor

Nyhet | 2024-05-20

Consids Mästargasell uppmärksammas i media – lyfts fram i ”hemorterna”

Consids Mästargasell uppmärksammas i media – lyfts fram i ”hemorterna”
Kvinna som sminkar sig, ljus bakgrund

Nyhet | 2024-05-17

Laila Högfeldt - med passion för skönhet och entreprenörskap

Laila Högfeldt - med passion för skönhet och entreprenörskap
Roy Eriksson är affärsutvecklingansvarig för PIM (Product Information System) hos Consid.

Nyhet | 2024-05-15

Considare prisas av inriver – utses till årets partnerambassadör

Considare prisas av inriver – utses till årets partnerambassadör
Peter Hellgren under Dagens Industris event Gasell Next Level.

Nyhet | 2024-05-14

Consid hyllas vid Dagens Industris event ”Next Level”

Consid hyllas vid Dagens Industris event ”Next Level”
En tidningssida med listan "Sveriges 2 238 Mästargaseller" och en bild på en man i uniform som gör honnö

Nyhet | 2024-05-13

Hållbar tillväxt i fokus när Peter Hellgren talar på Gasell Next Level

Hållbar tillväxt i fokus när Peter Hellgren talar på Gasell Next Level
Kvinna som sitter vid skrivbordet och jobbar vid sin dator.

Nyhet | 2024-05-07

Steffen Breen till Computer World: ”Vi ska dubblera varje år i de kommande tre åren”

Steffen Breen till Computer World: ”Vi ska dubblera varje år i de kommande tre åren”
två kvinnor på ett kontor som pratar med varandra

Nyhet | 2024-05-06

Nya dörrar öppnas för Consid på västkusten – VGR i ramavtal

Nya dörrar öppnas för Consid på västkusten – VGR i ramavtal
två kvinnor som sitter utomhus och tittar på en mobil

Nyhet | 2024-05-03

Q by Consid nominerad som nordens jämställdhetsinitiativ 2024

Q by Consid nominerad som nordens jämställdhetsinitiativ 2024
Steffen Breen, vd Consid Norge

Nyhet | 2024-04-30

Consid vinner avtal med Husbanken – värt 300 miljoner NOK

Consid vinner avtal med Husbanken – värt 300 miljoner NOK
två män som skakar hand och tittar in i kameran. trävägg i bakgrunden

Nyhet | 2024-04-29

Flerårigt samarbete ändras – Consid stärker sin ställning inom RPA

Flerårigt samarbete ändras – Consid stärker sin ställning inom RPA
Peter Hellgren, vd Consid, håller tal. I bakgrunden syns flera människor som tittar på Peter.

Nyhet | 2024-04-26

Invigningsevent på Consids Göteborgskontor blev storsuccé

Invigningsevent på Consids Göteborgskontor blev storsuccé

Nyhet | 2024-04-24

Consids Polenchef föreläser på Poznan University

Consids Polenchef föreläser på Poznan University
Spelkontroll på en pedistal.

Nyhet | 2024-04-22

Hellgamers och Stordalen Fanclub vinnare i ECEC: ”Var hungriga på vinst”

Hellgamers och Stordalen Fanclub vinnare i ECEC: ”Var hungriga på vinst”
Spelkontroll på en pedistal.

Nyhet | 2024-04-18

Tre rafflande dagar – nu ska ECEC avgöras

Tre rafflande dagar – nu ska ECEC avgöras
porträtt på Emma fahlstedt, mörk bild

Nyhet | 2024-04-17

Consid sätter medarbetarupplevelsen i fokus under seminarieturné

Consid sätter medarbetarupplevelsen i fokus under seminarieturné
Flera studenter sitter och äter frukost och samtalar och skrattar.

Nyhet | 2024-04-16

Mötesplats för studenter inom IT – studentevent uppmärksammas i media

Mötesplats för studenter inom IT – studentevent uppmärksammas i media

Nyhet | 2024-04-15

Hundraprocentig tillväxt – Consid intar nytt kontor i Södertälje

Hundraprocentig tillväxt – Consid intar nytt kontor i Södertälje

Nyhet | 2024-04-12

Stor medial uppmärksamhet för Consids nya Örebrokontor

Stor medial uppmärksamhet för Consids nya Örebrokontor

Nyhet | 2024-04-11

Consid i debatt i flera tidningar: "Offentlig sektor i tvångströja"

Consid i debatt i flera tidningar: "Offentlig sektor i tvångströja"

Nyhet | 2024-04-10

Consid och Sitevision banar väg för skräddarsydda medlemsupplevelser

Consid och Sitevision banar väg för skräddarsydda medlemsupplevelser

Nyhet | 2024-04-09

Consid inviger nytt pampigt kontor i centrala Örebro

Consid inviger nytt pampigt kontor i centrala Örebro

Nyhet | 2024-04-04

Consids Mästargasell omnämns medialt: ”Det känns fantastiskt roligt”

Consids Mästargasell omnämns medialt: ”Det känns fantastiskt roligt”
Spelkontroll på en pedistal.

Nyhet | 2024-04-03

SM blir EM – Consids ECEC slår nya rekord i deltagande

SM blir EM – Consids ECEC slår nya rekord i deltagande

Nyhet | 2024-04-02

Consid får exklusiv Mästargasell – Peter Hellgren deltar på DI Gasell Next Level

Consid får exklusiv Mästargasell – Peter Hellgren deltar på DI Gasell Next Level
Flera personer som kollar på en whiteboard och diskuterar med varandra.

Nyhet | 2024-04-01

Consid lanserar ännu ett revolutionerande affärsområde – Center of Footer tar nästa steg i den digitala utvecklingen

Consid lanserar ännu ett revolutionerande affärsområde – Center of Footer tar nästa steg i den digitala utvecklingen

Nyhet | 2024-03-28

Consid i debatt: ”Skatteverket blir digital pionjär – när följer resten av offentlig sektor efter?”

Consid i debatt: ”Skatteverket blir digital pionjär – när följer resten av offentlig sektor efter?”
Anna håller föreläsning, tittar bort från kameran och bär en ljusgrå kavaj.

Nyhet | 2024-03-27

Temadag på Jönköping university – Consids Anna Edstedt diskuterar jämställdhetsutmaningar

Temadag på Jönköping university – Consids Anna Edstedt diskuterar jämställdhetsutmaningar

Nyhet | 2024-03-25

Consid expanderar i Gävle – och uppmärksammas i media

Consid expanderar i Gävle – och uppmärksammas i media

Nyhet | 2024-03-22

Consid lanserar webb tillsammans med fastighetsjätten AB Kristianstadsbyggen

Consid lanserar webb tillsammans med fastighetsjätten AB Kristianstadsbyggen
In the picture, we see Tobias Molund, who is the sales manager in Jönköping.

Nyhet | 2024-03-21

Consid välkomnar ny säljchef till Jönköpingskontoret - Tobias Molund

Consid välkomnar ny säljchef till Jönköpingskontoret - Tobias Molund

Nyhet | 2024-03-20

Nytt Considkontor uppmärksammas medialt: ”Riktiga drömlokaler”

Nytt Considkontor uppmärksammas medialt: ”Riktiga drömlokaler”
Reima Soikkeli, vd för Consid i Finland.

Nyhet | 2024-03-19

Consid tas in i nytt finskt DPS – avtal med folkpensionsanstalten Kela

Consid tas in i nytt finskt DPS – avtal med folkpensionsanstalten Kela

Nyhet | 2024-03-18

Peter Hellgren i intervju om uthyrningslagen

Peter Hellgren i intervju om uthyrningslagen

Nyhet | 2024-03-15

Consids nya avtal uppmärksammas i media

Consids nya avtal uppmärksammas i media
Läkemedel

Nyhet | 2024-03-14

Consid vinner avtal för över en halv miljard med fyra myndigheter

Consid vinner avtal för över en halv miljard med fyra myndigheter

Nyhet | 2024-03-13

Consid lanserar kriswebb för ökad skyddsnivå mot cyberattacker i Sverige

Consid lanserar kriswebb för ökad skyddsnivå mot cyberattacker i Sverige