2023-02-21

Consid i media: Svensk IT-raket med 2 000 anställda kommer att expandera till flera norska städer

CONSID I PRESSEN 2022-02-21

Den norska nyhetssajten Digi.no skriver om Consids expansion i Norge. Förra året passerade det  IT-konsultföretaget 2 000 anställda, och den årliga omsättningen nådde över två miljarder svenska kronor. Nu har man siktet inställt på att expandera till fler norska städer.

500 var optimistisk, men et av Sverige største IT-konsulentselskap røper nå at de vil etablere seg i fem–seks norske byer.

Oslo: Det svenske IT-konsulentselskapet passerte i fjor 2000 ansatte, og årsomsetningen bikket mer enn to milliarder svenske kroner.

I Sverige er de en velkjent aktør etter å ha bygd seg opp i mer enn 20 år. Fullt så husvarme er de ikke her til lands, tross et skyhøyt ambisjonsnivå.

Planen ved norsk etablering i 2021 var bli 100 ansatte det første året. I løpet av få år skulle de vokse til 500, og på sikt var målet å bli størst både i Norge og Sverige.

– Jeg ble fortalt da jeg startet i jobben at det blir tøft å rekruttere konsulenter i det nåværende markedet, men vi har gjort et kjempeår, sier administrerende direktør Steffen Breen.

Fasiten så langt er likevel at Consid Norge har rukket å bli 26 medarbeidere.

Steffen Breen VD Consid Norge
Steffen Breen VD Consid Norge

Litt optimistisk

Målet om 500 på bare noen år kan dermed virke fjernt, men norgessjefen synes ikke at ambisjonsnivået er redusert.

– Kanskje var det litt optimistisk, men det er lov å gutse litt i det første presseintervjuet som min forgjenger gjorde. Nå gikk vi inn i året med mål om å hente inn 30 nye, men har skrudd opp til 40 basert på mulighetsbildet i markedet, så faktisk er det en oppjustering.

Breen vektlegger at de har gjennomført 100 intervjuer de siste månedene. Innen utgangen av året er målet å ha vokst til over 60 ansatte.

Når vi utfordrer om videre vekst, ser han for seg at Consid Norge planlegger å bli 200 til 300 ansatte i løpet av de neste tre til fem årene.

– Pågangen er bra. Vi ser et marked som åpner seg mer opp enn i fjor. Consid er også i planleggingsfasen med en utvidelse til flere norske byer. Målet er å være til stede i fem–seks byer eller mindre steder med satellittkontorer, røper Steffen Breen.

Hvilke steder får vi foreløpig ikke ut av ham. Først ut skal de etablere en avdeling i det han betegner som en «ganske stor by».

I tillegg må Consid snart finne seg nye lokaler sentralt i Oslo. Dagens kontorlokaler i en bygård nær Karl Johans gate skal rives eller pusses opp i sommer.

LÄS HELA ARTIKELN HÄR

Text: Marius B. Jørgenrud

 

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter