2023-09-18

Gustav Söderström tar över för Consid i Nyköping

Det är snart fem år sedan it- och kommunikationsbolaget Consid etablerade sig i Nyköping. Idag arbetar 23 medarbetare på Consids lokala kontor och bolaget har sedan etableringen blivit en självklar del av det lokala näringslivet. Nu tar Oxelösundsbon Gustav Söderström tar nu över som ortansvarig i Nyköping med målet att stärka Consids närvaro på den lokala marknaden och minska kompetensbristen i branschen.

– Det känns otroligt roligt att gå in i rollen som ortsansvarig för Consid Nyköping och att få fortsätta jobba för att Consid ska vara en fantastisk arbetsgivare och arbetsplats där alla på kontoret trivs och utvecklas, säger Gustav Söderström.

Gustav Söderström har en gedigen karriär bakom sig där han tidigare arbetat på SSAB inom ett flertal roller starkt kopplade till marknads-, affärs- och strategiutveckling. Det tidigare arbetet innebar allt från att starta upp verksamheter utomlands till att sitta som produktägare för CRM-system.

2021 tog Gustav Söderstörm beslutet att helt ändra riktning i karriären och sökte sig därför till Consid där han började arbeta som Team Leader och Consultant Manager.

– Jag är väldigt glad och stolt över att jag vågade ta steget att lämna min tidigare karriärsbana för nya möjligheter hos Consid. Jag drivs av utveckling, att få vara med och bidra till organisationer, människor och kunder, säger Gustav Söderström.

Som ortsansvarig är Gustav Söderström främsta mål att fortsätta utveckla Consid lokalt med fler medarbetare och stärka den lokala marknaden, med såväl redan befintliga som nya kunder.

– Jag ser stor potential att utveckla och utöka affärerna på hemmamarknaden i Nyköping. Vi har möjligheten att erbjuda ett alternativ till de som idag pendlar från Nyköping och Stockholm, och istället erbjuda intressanta uppdrag här i deras hemstad, säger Gustav Söderström.

En stor utmaning för hela it-branschen är den rådande kompetensbristen. En undersökning, genomförd av IT&Telekomföretagen, visar att det år 2024 beräknas att saknas 70 000 personer inom techsektorn. Frågan om att minska kompetensbristen är ytterligare en uppgift som Gustav Söderström vill arbeta aktivt med i Nyköping.

– En av de stora frågorna för oss är kompetensbristen. Vi behöver fortsätta arbeta aktivt för att åtgärda den. Consid Nyköping kommer framöver att vara engagerade i de utbildningar som finns på orten, till exempel genom att erbjuda praktikplatser, och på längre sikt hoppas vi även kunna starta upp med traineetjänster inom Consids traineeprogram Next Level Academy, säger Gustav Söderström.

Nycklarna till att lyckas med sina mål beskriver Gustav Söderström som relativt enkla:

– Jag tror att med en positiv attityd samt tydliga målsättningar skapas det driv, energi och engagemang som i sin tur leder till bra resultat.

Vil du vite mer?

Send oss en melding så kommer vi tilbake til deg.

0 / 255
Personvernerklæring

Les flere nyheter